Tätä en ehkä osaisi käyttää

Myönnettäköön; on paljon asioita, joista en ymmärrä yhtään mitään, mutta joita kuitenkin yritän jotenkin hahmottaa: esim. erilaisia laitteita ja vekottimia. Mutta nyt on ongelmana sellainen kone, jonka olemassa olosta en edes ole varma, mutta jonka nyt ihan ehdottomasti tarvitsisin, enkä osaa sellaista mistään etsiä. Ehkä sitä ei yleisillä markkinoilla olekaan myynnissä tai jos olisi, ei minun varoillani luultavasti sellaista hankittaisi. Ja totuuden nimissä on myönnettävä; jos vain pystyn hillitsemään mielikuvitukseni, en sitä tarvitsisikaan.
Mutta kun ihminen on, mitä on; ihan luonnostaan pikkuisen utelias, haluaisin sellaisen vakoilu-tutka-paikannus-kuvaus-läpivalaisu-ym. laitteen, jolla saisin ratkaistua minua pitkään vaivanneen asian. Asuntomme sijaitsee sellaisen tien, tai nimeltään kujan varrella, jonka alkuun on laitettu päättyvän tien-merkki. No, se on ihan järkeen käypää noin päällisin puolin, mutta mutta? Tien varrella ei ole kuin muutama talo, sekin on vielä ihan ok. Kuitenkin illalla sohvalla istuessani näen autojen valoja päättymättömänä virtana tällä ei mihinkään johtavalla tiellä. Toiset menee ja toiset tulee. Eihän ne kaikki voi käydä jollain pihalla kääntymässä?
Jos minulla olisi tuollainen vakoilu-ym. laite, näkisin onko jossain kohdassa tunneli (vuoren kupeessa) ja mihin se johtaa. Sillä olen aivan vakuuttunut sellaisen salaisen läpimenopaikan olemassa olosta. Sen tarkoitusta en tiedä, en osaa edes kuvitella, siinä kohdassa mielikuvituseni tekee topin. Mutta jotain outoa on tekeillä, se on varmaa.
Tietysti voisin mennä seistä törröttämään sinne tien päähän, mutta nehän näkisivät minut, eikä silloin mikään tunneliovi aukeaisi, eikä mikään outo voima nostaisi autoa ilmaan tai laskisi toista alas. Jossain siellä on jokin vipu, josta vetäistä tai sitten pitäisi näpytellä koodin, joka aukaisisi tuntemattoman tunnelin, käynnistäisi nostolaitteen, kuitenkin jotain, mitä en osaa edes hulluimmissa mielikuvissani kuvitella.
Ja sitten tätä ylenmääräisesti pohtiessani omassa päässäni, tulee mieleeni kerrassaan pelottava ajatus, että jos minulla tuo ihmeellinen laite olisi, osaisinko sitä käyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kävit lukemassa blogitekstejä. Jätäthän pienen kommentin käynnistäsi, se ilahduttaa. Kiitos.