Tapojen orja?

Meille muodostuu tapoja, joilla haluamme helpottaa elämäämme. Ja vieläpä me nautimme niistä. Emme kai me niitä muuten tekisi.
Tiedän hyvin omakohtaisesti, koska olen huono tekemään valintoja. Kun olen kerran tehnyt valinnan ja kokenut sen toimivaksi, siitä tulee rutiini, tapa toimia. Monet tapani ovat siis syntyneet vain välttääkseni valintoja.
Minkälainen ihminen on tavallinen? Ensinnäkin hänellä on tapoja, jotka eivät herätä yleistä huomiota. Hänet tapaa muiden joukosta ja on aina suuri Tapaus, jos hän erottuu joukosta.
Tavattomat herättävät huomiota moukkamaisuudellaan. Tavallisilla on tapana järjestää tapahtumia, joissa he tapaavat tavanomaisia, hengenheimolaisiaan. Kun toisto osuu toiston perään aivan samaan kohtaan aivoissa, se uppoaa herkästi syvälle mieleemme. Se voi olla hypnoottinen toisto, se voi olla kertosäe, rytmipoljento, uneen vaivuttava lampaiden laskutoimitus, tai tapa, joka toistuu, kuin pakkoliike itse sitä edes huomaamatta. Sitten kun huomaa jääneensä näiden toistojen pauloihin, tajuaa olevansa tapojensa orja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kävit lukemassa blogitekstejä. Jätäthän pienen kommentin käynnistäsi, se ilahduttaa. Kiitos.