Kaksi tarinaa: Kevät, Rita Hayworth ja Doris Day


Kevät   

Rakastan kevättä, kun valoisuus lisääntyy. Luonto alkaa vihertää. Ensimmäiset kukkaset nousevat ponnekkaasti esiin. Ilahduttaen kauneudellaan.
Lumen alta paljastuu syksyn jäljiltä siivoamatta jääneet lehdet. Kädet odottavat jo malttamattomana koska saa upottaa ne multaan. Istuttaa uusia kukkia. Joka kevät se ryöstäytyy lapasesta. Kukkia on enemmän kuin tarpeeksi. Kastelua riittää.
Istahdan terassille kahvikupin kera. Katselen kukkieni loistoa ja tunnen suurta tyytyväisyyttä ja onnea. En muuta tarvitse.


Rita Hayworth ja Doris Day

Olimme kaksi ystävystä ja päätimme muuttaa nimemme. Minusta tuli Doris Day ja ystävästäni Rita Hayworth. (Olisin halunnut olla Rita, koska pidin siitä nimestä). Ne olivat salanimemme. 
Veimme läheiseen metsikköön piiloon laatikon, joka oli kirjeenvaihto kirjeillemme tarkoitettu paikka. Kylällämme oli paljon lapsia, sen piti olla salaista. Etteivät muut pääse lukemaan juttujamme. Kyllä se kirjoittelu loppui muutaman lappusen jälkeen. Into lopahti metsässä rämpimiseen. Sadekin oli kastellut laatikkomme pilalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kävit lukemassa blogitekstejä. Jätäthän pienen kommentin käynnistäsi, se ilahduttaa. Kiitos.