Susi lammasten vaatteissa

Hui, pelottavaa! Kuinka tästä selvitään?
Tyhmä, kuin pässi ei mitään huomaisi, mutta vanha kettu varmasti tunnistaisi huijarin ja pistäisi jauhot tälle suuhun. Sen jälkeen karttaisi, kuin ruttoa tai lähtisi käpälämäkeen.
Tietyissä asioissa pitää olla kieli keskellä suuta, ettei tarvitse purra hammasta, kun putoaa kärryiltä.
Kannattaa aina nukkua yön yli, tai miettiä päänsä puhki, muuten joutuu nuolemaan haavojaan, kun nuolaisee, ennenkuin tipahtaa. On pidettävä pää kylmänä ja jalat maassa, eikä laittaa kaikkea yhden kortin varaan, ei saa levätä laakereillaan, vaan näyttää kyntensä ja olla omaa luokkaansa.
Loppujen lopuksi; maksaa mansikoita hukuttaa surunsa ja juoda kuin sieni. Sitten on köyhä, kuin kirkonrotta ja vihainen, kuin takapuoleen ammuttu karhu nuoleessaan haavojaan kalpeana, kuin lakana.
Ainahan voi aloittaa puhtaalta pöydältä, eikä rakentaa pilvilinnoja, jos lyö kirveensä kiveen, tai saa kylmän suihkun. Kivi putoaa sydämeltä, kun asia on helppo nakki, jonka voi tehdä vasemmalla kädellä.
Tämä oli täyttä hebreaa, ei ollut juuta eikä jaata, pisteenä i:n päälle taisin vain tappaa aikaa ja mennä siitä, mistä aita on matalin, eli tarrauduin, kuin takiainen fraasisanakirjaan. Ehkä oli tuli hännän alla ja koetin kepillä jäätä, en osannut sanoa sanaakaan, vaan heitin lonkalta, mutta kävi miten kävi, en hakkaa päätäni seinään, vaan olen tyyni, kuin viilipytty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kävit lukemassa blogitekstejä. Jätäthän pienen kommentin käynnistäsi, se ilahduttaa. Kiitos.