Ihmisluonteet

Pystyäksemme tekemään asioita meillä tulee olla kykyjä ja taitoja. Aivan ensimmäiseksi meidän on kyettävä tekemään sitä mitä tehtävässä vaaditaan. Sitten me opettelemme taidon, että kykenemme tekemään siitä vielä paremman. Niin meistä tulee taitavia taitureita. Mutta se edellyttää aina, että on kyvykäs. Ja meistä tulee lahjakkaita. Joiden parhain ominaisuus on kyvykkyys eli pystyvyys. Pistää pystyyn teki mitä teki. Jos on sen luonteinen.

2
Sopiminen on tärkeä asia. Kun ihminen mahtuu olemaan sovussa hän on sopeutunut, sopuisa luonne, soveltunut, tehnyt sopimuksen, viihtyy omassa sopukassaan sovinnollisena. Jotkut sortuvat jopa sopupeleihin.

3
Elämästä ei selviä ehjin nahoin. Ei vaikka iho olisi kuin vahva nahka. Panssaria se ei ole. Ei vaikka olisimme tekemättä yhtään mitään. Haavoittumattomia me emme ole. Henkisestikin olemme arpeutuneita, jopa vammautuneita. Olemme loukkaantuneet monet kerrat monista asioista. Ja sortuneet aina vääriin "lääkkeisiin" ja "hoitoihin". Elämäntarinamme alkaa sanoilla: -"Sattuipa kerran ja kipeää teki".

4
Maailmantuho on hyötyaalto. Ihmiskunta ei tee mielellään yhtään mitään ellei se hyödytä heitä. Kaikki muu tuntuu rangaistukselta.

5
Luonteestani tyhjentävästi:
Olen "kova" leikkimään. Tämän ikäinen ei enää kehtaa leikkiä muita kuin sanaleikkejä. Niissä on vain se "huono" puoli ettei niihin voi oikein ottaa leikkikaveria. Niiden "luonne" muuttuisi aivan liikaa. Saisi väärää painolastia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kävit lukemassa blogitekstejä. Jätäthän pienen kommentin käynnistäsi, se ilahduttaa. Kiitos.